Kaj je coaching

Coaching je interaktiven proces, ki pomaga posameznikom in skupinam s pomočjo coaching orodij in tehnik razviti nova vedenja. Coacheva vloga v procesu coachinga je klientu pomagati jasno izoblikovati cilj, ustvariti novo okolje in nove vire, v katerem bo lahko razvil novo vedenje, ki ga bo vodilo do novih rezultatov.

Coaching se lahko izvaja kot poslovni ali kot osebni coaching (life coaching). Na področju poslovnega coachinga se lahko coaching izvaja individualno ali skupinsko.

Coaching izvajajo usposobljeni coachi, ki po standardih Slovenskega coaching združenja izkazujejo za to potrebne kompetence.

Organizacijski odbor za pripravo III. Coaching konference v Sloveniji (Brečko, Cukjati, Klopčič, Majhen, Seme, Žunec, Gruban, Brank, 2011), coaching definira kot ciljno usmerjen, sistematičen, sodelovalen in interaktivni proces med coachem in klientom (ali skupino) z namenom razvoja posameznika ali skupine.

Posameznik ali skupina ob podpori coacha osebnostno raste, preseže svoje notranje omejitve, da lahko v polnosti uresniči in živi svoje potenciale ter doseže željeno ravnovesje na zanj pomembnih življenjskih področjih. Bistvo coachinga so ozaveščanje, raziskovanje, razumevanje, učenje, spremembe, ustvarjanje novih vzorcev razmišljanja in delovanja.

 
 
 

Kako izbrati coacha

Ko najemate coacha imejte v mislih naslednje:

  • Pozanimajte / informirajte se o coachingu (na temo coachinga je bilo napisanih na tisoče člankov v zadnjih nekaj letih).
  • Postavite si svoje cilje, na katerih boste delali s coachem.
  • Intervjuvajte tri coache, preden se odločite za enega. Povprašajte jih o njihovih izkušnjah, usposobljenosti in spretnostih. Prosite jih tudi za vsaj dve referenci.

Ne pozabite, coaching je pomemben in intimen odnos. Prepričajte se, da obstaja povezava, tisto nekaj, med vami in coachem, ki ga najemate.

 
 
 

Prijavi se na naše e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in prejeli boste aktualne informacije o coachingu.

 
 
Združenje DejavnostiKontaktPrijava za člane

O združenju

Vodstvo

 

Članstvo

Kontakt

 

Konference

Srečanja

Usposabljanja

Tel: +386 41 775 588

E-pošta: 
coaching.zdruzenje@gmail.com

Prijavite se v sistem:

Prijava za člane

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.